Extrahämtning av hushållsavfall - fasta intervall

LÄS MER

Här kan du beställa extrahämtning av hushållsavfall med fast intervall. Detta avser både restavfall (brännbart avfall) och matavfall.

Åre kommuns beställningsrutiner för extrahämtning av hushållsavfall ändras från och med vintersäsongen 2020/2021. Extrahämtningarna kommer nu att ske med fasta intervall. Du kan vid behov beställa enstaka extrahämtningar, som till exempel vid nyår eller påsk då det ofta blir mycket hushållsavfall. Budningarna ska göras i e-tjänsten för budade tömningar.

Förutsättningar

Vi kan erbjuda olika alternativ gällande extrahämtningar beroende på var i kommunen man vill ha dessa. Längs med E14 på sträckan mellan Mörsil och Duved kan vi erbjuda extrahämtningar upp till tre gånger i veckan. I resten av kommunen kan vi erbjuda extrahämtningar upp till en gång i veckan.

  • Extrahämtning under vintersäsongen kommer att erbjudas från v 49 - v 18 (första veckan i december till sista veckan i april).
  • Extrahämtning under sommarsäsong kommer att erbjudas från v 26 - v 35 (Efter midsommar till sista veckan i augusti).

Kostnaderna för extrahämtningar är 307 kr/hämtningstillfälle i en framkörningsavgift samt att ni betalar för varje kärltömning.

Vad händer när du har skickat in ärendet?

När du skickat in ärendet kommer en kopia på din anmälan att skickas till den e-postadress som du uppger. Ärendet kommer att förberedas för handläggning och läggas till i körschemat hos vår entreprenör. Extrahämtning kommer att ske enligt Åre kommuns körschema för extrahämtning. Första hämtning kommer att ske 2 veckor efter det att du lagt din beställning.

 

Du kommer att gå igenom följande steg:

Föregående Nästa