Ansök om skolgång, skolbyte eller göra utflyttsanmälan

Den här tjänsten kräver inloggning
LÄS MER

Folkbokförda barn i Åre kommun blir tilldelade en plats i förskoleklass och grundskola på en skola nära bostaden enligt närhetsprincipen. Om du som vårdnadshavare önskar byta skola inom kommunen kan du göra det via denna e-tjänst. Din ansökan kommer att beviljas under förutsättning att de barn som bor i skolans upptagningsområde får plats. Observera att skolskjuts inte beviljas för elever som byter till annan skola.

Om du inte är folkbokförd i Åre kommun eller är nyinflyttad och har barn som du önskar skolplacering för görs ansökan via denna e-tjänst. Observera att skolskjuts inte beviljas för elever som inte är folkbokförda i Åre kommun.

Om du som vårdnadshavare önskar att ditt barn ska gå i skola i annan kommun och samtidigt vara folkbokförd i Åre kommun gör du en ansökan via denna e-tjänst.

Om du är på väg att flytta från Åre kommun och har barn som går i skola hos oss ska du göra en utflyttsanmälan via denna e-tjänst.


Om plats på fritidshem önskas görs ansökan via vår e-tjänst på kommunens hemsida www.are.se. Du säger även upp fritidsplacering på samma e-tjänst.
För elever i åk 2 och 3 vid Åre skola erbjuds fritidsplacering vid Åre kooperativa fritidshem, ring 0647-168 30. Och går ditt barn där och ni ska flytta göra ni uppsägningen via samma telefonnummer. 


Vad händer när du har skickat in ärendet?

När du skickat in din ansökan kommer vi att påbörja handläggning.  Du kommer att bli kontaktad av personal från respektive skola du/ni fått som placeringsskola, alternativt sökt till. En kopia på din ansökan kommer att skickas till den e-postadress du uppgett.

Du kommer att gå igenom följande steg:

Föregående Nästa