Anmälan till sommarsimskola

Den här tjänsten kräver inloggning
LÄS MER

Om simskolan

Kommunens sommarsimskola är en simskola som pågår i två veckor, lektionerna pågår 45 minuter per tillfälle och vi tränar upp vattenvana, simkunskaper och simträning.
Självklart i kombination med massor av lek och påhitt - både ovanför och under vattenytan.

Vi håller till i Järpens badhus, Skolvägen, Järpen och simbassängen är 16 x 6 m och 0,8 - 3,0 m djup.

OBS: Simskolan mellan 3 och 14 juni, då är det simskola även den 6 juni.

Simskolan som är 17 – 28 juni då är det ingen simskola midsommarafton,

Lämning/hämtning

Lämning görs inne vid poolen vid simskolans start. Vi vill att barnen ska ha duschat ordentligt utan badkläder (för att behålla god vattenkvalitet i poolen) och bytt om till badkläder innan de lämnas vid poolen. Det är viktigt att barnen lämnas på utsatt tid vid simskolans start för att undvika onödig trängsel i omklädningsrummen och vid poolkanten. Vi kommer ha en simlärare som tar emot alla barn vid poolkanten.  Det är inte tillåtet att hoppa i poolen innan simskolan börjar, och utan att simlärarna säger varsågod! Föräldrar och syskon får inte stanna i poolområde och omklädningsrum under pågående lektion.  OBS:  Vuxna kvinnor bör endast vara i damernas och vuxna män på herrarnas. Det är många som känner sig osäkra då föräldrarna är inne i ”fel omklädningsrum”.

Utrustning

Vi simmar i badkläder. Vi använder inte simglasögon på simskolan. Ta gärna med handduk/badrock in i badet då vi börjar med att samlas uppe på kanten.

Klädsim/Livräddning

Det kommer att bli klädsim för samtliga grupper, troligen onsdag i andra veckan, vi meddelar när det blir. Vi vill gärna att barnen tar på sig långärmad tröja och långbenta byxor ovanpå sina badkläder. Viktigt att komma ihåg att duscha innan barnen sätter på sig kläderna. Har ni flytväst ta med det.

Pris och betalning

Simskolan kostar 500 kronor, och betalas med Swish vid första lektionstillfället, kolla så att simläraren bekräftar er betalning, för annars skickas faktura. Ni måste avboka i tid för att inte bli fakturerade och för att ge nån annan chansen till att få en plats.

Simmärken

Det kommer att finnas chans att köpa märken i slutet av simskolan, men vi vill poängtera att detta inte är simskolans huvudsyfte.

Avslutning

Sista dagen kommer ni att få vara med intill bassängen/vid poolkanten för att se vad era barn lärt sig.

Ledare/Simlärare

Julia Stenlund 076 8324868   

För dig som inte kan nyttja e-tjänsten kontakta 
Anette Lundin Grip
fritid@are.se 
0647 162 14

Du kommer att gå igenom följande steg:

Föregående Nästa